اصفهان؛ پیشرو در تولید و صادرات محصولات غذایی است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به برگزاری گردهمایی بزرگ صنعت غذای ایران با حضور فعالین این حوزه از سراسر کشور گفت: 22 دیماه نخستین گردهمایی ملی فعالین صنعت غذایی کشور به میزبانی اصفهان برگزار میشود.
رخدادشهر:دکتر محمود اعتباری در جمع خبرنگاران گفت: در این گردهمایی، صاحبان به نام صنعت غذایی کشور از استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی، البرز، آذربایجان شرقی و فارس حضورداشته و علاوه بر تبادل دانش و تجربه در خصوص چالشها و فرصتهای توسعه این صنعت تبادلنظر خواهند کرد.
اعتباری ادامه داد: در این گردهمایی یکروزه، واحدهای برتر، مسئولان فنی برتر و همچنین صادرکننده برتر که در یک سال گذشته بیشترین حجم صادرات را در حوزه غذا و آشامیدنی داشتهاند، تقدیر میشوند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه اظهار داشت: سلامت غذا، بخش جداییناپذیر از امنیت غذایی بوده و تضمین سلامت غذا بر عهده سازمان غذا و دارو است.
اعتباری با تأکید بر اینکه فرآوردههای غذایی صنعتی با نظارت سازمان غذا و دارو تولید میشوند، گفت: مسئول فنی بهعنوان نماینده مقیم وزارت بهداشت در کارخانهها صنایع غذایی بر روند تولید، نظارت مستمر دارد و سلامت محصولات تولیدی را تضمین میکند.
او بابیان اینکه تمام فرآوردههای غذایی که زیر نظر سازمان غذا و دارو تولید میشوند، استاندارهای لازم رادارند تصریح کرد: فراوردههایی که دارای نشان «سیب سلامت» و همچنین شناسه بهداشتی سازمان غذا و دارو هستند، سلامت آن توسط سازمان غذا و دارو تضمینشده است.
اعتباری با اشاره به نقش مواد غذایی سلام در حفظ سلامت جامعه افزود: مواد غذایی سالم میتواند از ابتلا به بیماریهای مختلف مؤثر بوده و در درمان بیماریها نیز نقش تعیینکنندهای دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به تولید برخی مواد غذایی و آشامیدنی مضر برای سلامت گفت: بسیاری از فرآوردههای غذایی همچون نوشابهها برای سلامتی مضر هستند ولی به علت مطالبه اجتماعی نمیتوان آنها را حذف کرد اما تولید آنها بر اساس استانداردهای بینالمللی انجام و بر عرضه آن نیز نظارت میشود.
در تولید کنسرو از مواد نگه دارنده استفاده نمی شود
مرجان هادیان مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست وجود هرگونه ماده نگهدارنده در کنسروها را رد کرد و گفت: در تولید کنسروها هیچ نوع ماده نگهدارندهای استفاده نمیشود و علت ماندگاری طولانیمدت کنسرو ناشی از استریل شدن فرآورده غذایی است.
جایگاه نخست اصفهان در تولید محصولات مواد غذایی و آشامیدنی
رئیس انجمن صنایع غذایی استان اصفهان اهداف از برگزاری این گردهمایی را این معرفی ظرفیتها، توانمندیها و قابلیتهای استان اصفهان در حوزه صنایع غذایی عنوان کرد و گفت: مرور سالنامه آماری 1402 جهاد کشاورزی و سالنامه آماری مرکز آمار و جایگاهها برتر استان اصفهان درزمینه تولید مواد غذایی نشان از توانمندیهای استان در تولید و عرضه مواد غذایی سالم و بهداشتی در کشور است.
مسعود بختیاری با اشاره به شرایط بد اقتصادی گفت: صنایع غذایی نیز مانند سایر صنایع دچار مشکلات فراوانی درزمینه تولید است اما باید با تلاش این مسیر را ادامه داد، برگزاری این گردهمایی برای یادآوری ظرفیتهای موجود استان و کشور در حوزه تولید صنایع غذایی است و اینکه باید برای ادامه مسیر تولید باانگیزه تلاش کرد.
بختیاری با اشاره به جایگاه برتر استان اصفهان درزمینه تولید و عرضه مواد غذایی در کشور گفت: استان اصفهان درزمینهٔ تولید شیر خان در جایگاه نخست قرار دارد. همچنین با تولید سالانه 71 هزار تن گوشت قرمز در سال در رتبه 4 و ازنظر تعداد گاوداریهای شیری و افزایش بهرهوری در گاوداریهای صنعتی در جایگاه نخست کشور قرار دارد.
رئیس انجمن صنایع غذایی استان اصفهان ادامه داد: استان اصفهان با داشتن 213 واحد پرورش ماکیان و تولید 2.3 میلیون تن قطعه در جایگاه نخست کشور و درزمینهٔ تولید ماکیان در جایگاه دوم کشوری قرار دارد.
به گزارش رخدادشهر بختیاری با تأکید بر جایگاه برتر استان در صنایع غذایی فراوریشده ازجمله غلات، آرد و لبنیات و جایگاه برتر استان در تولید شکلات و شیرینی در سطح جهانی اظهار داشت: باوجود پتانسیلهای بالای استان در حوزه تولید و فراوری مواد غذایی محصولات تولیدی اصفهان در قفسه فروشگاهی در استان جای ندارند و شاهد عرضه و فروش محصولات تولیدی سایر استانها در اصفهان هستیم.این در حالی است که سال گذشته 1319 فقره گواهی بهداشتی صادراتی برای محصولات تولیدی استان اصفهان صادر و در حال حاضر محصولات تولیدی استان اصفهان به اتحادیه اروپا، کانادا، عراق، ارمنستان، آذربایجان و امارات صادر میشود.
انتهای پیام/